Skal du bruge et rekrutteringssystem til din virksomhed, er det vigtigt, at du vælger rigtigt. Hvis du vælger det forkerte, vil du kun blive skuffet. Det vil være penge ud ad vinduet. Du risikerer også at stå uden kandidater eller med nogle helt forkerte kandidater.

Der findes mange rekrutteringssystemer på markedet. Det er det, der gør det svært at vælge. Der er mange muligheder. Der er dog nogle faktorer, du kan kigge på, når du skal vælge.

Hvad får du for pengene?

Du kan kigge på funktionerne i rekrutteringssystemerne. Har du bestemte ønsker til funktioner, skal de selvfølgelig være der. Ellers kan du kigge på, om der er en masse overflødige funktioner, der bare vil forvirre dig.

Nogle gange følger der også konsulenter med. Overvej, om du har brug for dem. Det kan være, du har, og så skal du vælge et system, hvor det er muligt. Det kan også være, at du kan klare dig selv. Så kan det spare dig nogle penge.

Hvem skal du betale hvad til?

Kig på systemernes priser. De svinger meget. Du skal selvfølgelig se prisen i forhold til, hvad du får med i pakken.

Kig også på, hvem du skal betale til. Er systemet dansk? Så vil det være bedst egnet til danske virksomheder. Et udenlandsk system kan have visse ulemper.

Der kan være forskellige pakker til forskellige priser. Skal din virksomhed vokse, kan det være en god idé at vælge et system med mulighed for at skifte pakke.

Hold dig opdateret

Når du skal rekruttere, er det også en god idé at holde dig opdateret. Du kan følge med i medierne og måske især erhvervsnyhederne, som du kan finde på https://jyllands-posten.dk/jperhverv/ECE4082313/Erhvervsnyheder/. Her kan du støde på værdifuld information. Det kan være information, der kan hjælpe dig i din rekruttering, men du kan også finde generelt nyttig information.