Små og mellemstore virksomheder har en tendens til at nedprioritere cybersikkerhed, måske pga. økonomi eller en tro på, at det ikke er nødvendigt.

 

Men virkeligheden er, at små og mellemstore organisationer har en høj chance for at blive ramt af cyberangreb. Hackere går ofte efter SMV’er, fordi de typisk har svagere sikkerhedsforanstaltninger end store virksomheder.

 

Medarbejdere betragtes ofte som det svageste led i en virksomheds cybersikkerhedsskæde, men hvis virksomheden træner deres medarbejdere med cybersikkerhedstræning, kan de blive det bedste forsvar mod hackerangreb.

 

Her er nogle gode råd til at designe et effektivt træningsprogram for cybersikkerhedsbevidsthed til dine medarbejdere.

 

1) Forstå din organisations sikkerhedskultur

 

Det er vigtigt at få indsigt i din virksomheds nuværende niveau af medarbejdernes forståelse af cybersikkerhedsrisici.

 

Bestem det risikoniveau, der er forbundet med medarbejdernes sikkerhedsadfærd med fokus på, om denne adfærd udgør potentielle trusler mod din virksomheds drift eller data. Nogle angreb, som en lille virksomhed kan blive udsat for, omfatter DDoS-angreb, botnets, phishing, ransomware og andre malware-angreb.

 

Dit mål er at identificere sårbarheder ved at se på, hvordan medarbejdere opfører sig i stedet for at antage, at de følger din virksomheds retningslinjer. Dette vil hjælpe dig med at bestemme, hvad der skal forbedres, og hvordan den generelle holdning til cybersikkerhed er i virksomheden.

 

2) Opret en plan for cybersikkerhedstræningen

 

Når du forstår, hvad du har brug for, og hvilke ressourcer der er tilgængelige, er det tid til at sammensætte en plan. Denne plan bør indeholde oplysninger om de færdigheder og viden, som dit personale skal lære, og de holdninger, de skal tilegne sig.

 

Her kan man med fordel vælge en ekstern udbyder af cybersikkerhedstræning, der både tilbyder standard og skræddersyede træningsforløb. En sådan udbyder kunne være den danske cybersikkerhedsvirksomhed Moxso.

 

3) Udfør planen for cybersikkerhedstræningen

 

Der er ingen one-size-fits-all løsning til træning i cybersikkerhed. Du skal muligvis prøve flere muligheder, indtil du finder en, der fungerer bedst for dig. Det er vigtigt ikke at springe nogen trin over undervejs, da hver enkelt er afgørende for at nå dit slutmål. Nogle vigtige ting at huske er:

 

  Indled ordentlig dialog med medarbejderne om træningsprogrammet.

  Onboarding/orienteringstræning for alle nye medarbejdere skal omfatte cybersikkerhed.

  Vælg eller udvikle et system for at lette leveringen af ​​undervisningsmaterialer.

  Skab engagerende indhold, der er relevant for dine medarbejdere.

  Cybertrusler udvikler sig konstant i forhold til kompleksitet. Sørg for, at dit indhold er nøjagtigt og opdateret.

 

4) Vurdér medarbejdernes læring

 

Når du har gennemført dit træningsprogram, skal du vurdere dets effektivitet med hensyn til at forbedre medarbejdernes viden om cybertrusler og cyber-hygiejne.

 

Medarbejdere bør være i stand til at demonstrere deres nye viden gennem klare handlinger, der er specifikke for deres jobroller.

 

Evaluér hver enkelt medarbejders viden om og overholdelse af virksomhedens politikker før og efter træningen. Hvis du bruger Moxso, får du en månedlig rapport over medarbejdernes progression.

 

5) Justér og opdatér hvis nødvendigt

 

Cybertrusler udvikler sig konstant, så du bør regelmæssigt opdatere dit cybersikkerhedsprogram.

 

 

Justér din træningsplan baseret på resultater fra medarbejdervurderinger. Du skal muligvis tilbyde opdateret materiale eller gentage relevante træningsprogrammer, hvis dine medarbejdere har brug for det.