Er du på udkig efter en ny printer? Så er du måske faldet over at der både findes laserprintere og blækprintere? Men hvad er forskellen egentlig og hvilke behov opfylder de hver især? Hvilken en af dem vil være den rigtige for dig? Ja det kan du blive klogere på her. Her kan du nemlig læse om forskellen på en laserprinter og en blækprinter.

Laserprinter

Både en laserprinter og en blækprinter kan mere eller mindre gøre det samme stykke arbejde for dig – altså at udskrive og printe dokumenter og billeder fra computeren og ud i fysisk tilstand. Begge typer af printere kan lave udprint og billeder i høj kvalitet men der er alligevel nogle forskelle som du skal være opmærksom på når du skal ud og have dig en printer. En laserprinter anvender nemlig en anden type teknologi end en blækprinter. En laserprinter kan printe hurtigere end en blækprinter og det vil også kunne lave flere udprints til billigere priser end en blækprinter. Du skal vælge en laserprinter hvis du skal bruge hurtige og præcise dokumenter.

Blækprinter

En blækprinter er den mest kendte type printer og det er den de fleste har stående derhjemme. Den kan lave pænere billeder end en laserprinter, da den kan udskrive på bedre fotopapir end en laserprinter kan. Men den kan til gengæld også være en smule dyre at bruge i drift. Heldigvis findes der mange kvalitetsblækpatroner til en virkelig god pris for eksempel HP 305XL blæk. Så hvis du kigger dig om efter gode blækpatroner til gode priser, så er den faktisk ikke mere dyr at anvende end en laserprinter. Du skal derfor vælge en blækprinter hvis du er på udkig efter en printer der er god til at printe billeder ud i god kvalitet. Da det helt klart er en af blækprinterens forcer.